8 Aralık 2014 Pazartesi

Fırında Sıcak Tahin Helvası

Balık denince hemen sonrasında helva akla gelir. Balıkla güzel bir arkadaşlığı olan helvayı birde bu şekilde denedim... 


Malzemeler

  • 500 gr. sade tahin helvası
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • yarım limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • üstünü süslemek için ceviz 
Hazırlanışı

  • Bütün malzemeler çatalla ezilerek karıştırılır, daha iyi karışması için elle karıştırabilirsiniz. Fırına dayanıklı kaplara çok olmayacak şekilde pay edilir, üstüne ceviz parçaları konulur. Fırının en üst rafına yerleştirilip 10 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırının ızgarası açılıp 4 dakika kadarda üstü kızarana kadar pişirilir, sıcak servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder